2020-07-08 07:00Pressmeddelande

Tanka smartare i sommar

null

Under årets sommarmånader är det viktigt att vi reser med omtanke och följer myndigheternas rekommendationer kring resande och allmänna sammankomster. Den rådande situationen är dock inget hinder för att uppleva alla de fantastiska resmål och upplevelser som finns inom landets gränser. Väljer du dessutom en biogasbil som färdmedel på din semester gör du ett smart val för miljön samtidigt som du stöttar svenskt näringsliv och bidrar till att minska samhällets sårbarhet i framtida kriser.

Att tanka biogas första gången kan kännas främmande – men det är precis lika enkelt som med andra drivmedel. Den stora skillnaden sitter i allt gott som biogasen gör för klimatet och att den bidrar till en cirkulär ekonomi. Utvecklingen har gått snabbt framåt de senaste åren och i en stor del av Sverige är det enkelt att köra biogasbil på grund av den goda tillgången av tankställen.

För att visa hur enkelt det är att tanka biogas har Energikontoren i Östergötland och Norra Småland tillsammans med Biogas Öst tagit fram en ny tankningsfilm för alla. Se hur enkelt du tankar och inspireras till ditt val av hyrbil på sommarens hemester eller ditt nästa bilköp.

Biogasbilar finns här och nu och är ett kostnadseffektivt förnybart alternativ för den som vill vara miljösmart. Att byta till ett biogasdrivet fordon är enkelt och det finns många fordon finns att välja bland. I och med bonusen på 10 000 kr för alla nya gasbilar blir de sällan dyrare i inköp än motsvarande diesel- eller bensinbil, dessutom är det vanligen billigare att köra på biogas än bensin. Sedan den 1 juli ingår även gasbilar av den nya tuffare miljöbilsdefinitionen som endast omfattar elbilar och gasbilar.

För att underlätta för dig att välja rätt har vi på BioDriv Öst tagit fram en broschyr som visar vilka gasfordon som finns tillgängliga på den svenska marknaden idag. Läs broschyren här och se vilken biogasbil som passar dina behov. Glöm inte att det även finns många gasfordon till försäljning på begagnatmarknaden.

Gör det enkelt och hållbart genom att välja närproducerad biogas. Väljer du en biogasbil stöttar du dessutom svenskt näringsliv och svenskt lantbruk. Genom att biogas är det biodrivmedel som i störst utsträckning produceras i Sverige så bidrar du även till att minska importberoendet och sårbarheten i transportsystemet inför framtida kriser och svårigheter. Ta det försiktigt på vägarna och njut av ledigheten!

Kontakt:
Beatrice Torgnyson Klemme
Vd Biogas Öst & BioDriv Öst
0733 – 97 06 25
beatrice.torgnyson@biogasost.se


Om BioDriv Öst

BioDriv Öst är en icke vinstdrivande samverkansorganisation som samlar sex län i östra Mellansverige och Stockholmsregionen i arbetet för en fossilfri transportsektor och en hållbar regional utveckling. Organisationen verkar i ett triple helix-perspektiv och för samman över 40 aktörer från offentlig sektor, näringsliv och akademi. Nätverket Biogas Öst arbetar för att främja utvecklingen av biogas i regionen.