2024-10-08 08:14Pressmeddelande

Nominera till Upphandlingsnyckeln – nytt pris belönar upphandlingar av fossilfria transporter

BioDriv Öst delar för första gången ut Upphandlingsnyckeln, ett pris som uppmärksammar organisationer eller företag som på ett föredömligt sätt främjat fossilfria transporter i sina upphandlingar.

I år delar BioDriv Öst för första gången ut priset Upphandlingsnyckeln för att uppmärksamma organisationer eller företag som på ett föredömligt sätt främjat fossilfria transporter i sina upphandlingar. Vem tycker du ska få Upphandlingsnyckeln 2024?

I över tio års tid har expertorganisationen BioDriv Öst hjälpt offentliga aktörer och företag i deras upphandlingsarbete.

– Offensiva miljökrav på fordon och drivmedel i transportintensiva upphandlingar är en av nycklarna i omställningen till en hållbar transportsektor. Det är även ett hantverk som kräver analys och eftertanke för att hamna rätt. Därför vill vi lyfta fram offentliga och privata transportköpare som tar vara på möjligheten att använda detta verktyg, säger BioDriv Östs VD Beatrice Torgnyson Klemme.

Pristagaren ska vara en person, en organisation eller ett företag som med upphandling som verktyg har bidragit till en hållbar omställning till fossilfria drivmedel och som visat på goda exempel för andra att följa.

Upphandlingsnyckeln kommer att delas ut varje år i samband med konferensen BioDriv Tinget, som i år arrangeras den 4 december i Stockholm.

– Det har nog aldrig varit så viktigt som nu att ta vara på den drivkraft som kan finnas i exempelvis en kommuns, en regions eller ett företags upphandlingar. Genomtänkta krav har potential att göra stor skillnad för en stärkt krisberedskap och med en låg reduktionsplikt får miljökrav på drivmedel ännu större betydelse för klimatet, säger Beatrice Torgnyson Klemme.

Skicka din nominering till info@biodrivost.se senast den 30 oktober. Vinnaren utses av styrelsen i BioDriv Öst Ideell förening som har instiftat priset.

Kontakta
Beatrice Torgnyson Klemme
VD BioDriv Öst
073-397 06 25
beatrice.torgnyson@biodrivost.se

Om BioDriv Tinget

Upphandlingsnyckeln delas ut i samband med konferensen BioDriv Tinget den 4 december. BioDriv Tinget är en årlig mötesplats och en kunskapskälla för omställningen till fossilfria transporter i östra Mellansverige. Konferensen är kostnadsfri och går av stapeln på Nalen i Stockholm (och digitalt) första onsdagen i december varje år. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.


Om BioDriv Öst

BioDriv Öst förenklar omställningen till fossilfria transporter och en hållbar regional utveckling. Genom expertstöd och samverkan får offentlig sektor och företag hjälp att nå sina hållbarhetsmål. Organisationen är icke vinstdrivande och arbetar med alla fossilfria drivmedel. Verksamheten omfattar allt från strategiska frågor till konkreta insatser.